sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Koirahoitola Apula | Graafinen näyttö

Asiakkaan esittely

Asiakkaanani on Koirahoitola Apula, jolle teen logon, leimasinkortin/kanta-asiakaskortin ja instagram ja facebook profiilikuvan. Leimasinkortissa on ideana se että kymmenen yöpymisen jälkeen koirahoitolassa yhden ilmaisen hoitokerran. Hankin asiakkaani facebook ryhmän - Suomen Naisyrittäjät kautta ja sain työhön oikeastaan kokonaan vapaat kädet. Aivan ensiksi ennen luonnosten tekemistä suuntasin pinterestiin etsimään innostusta ja inspiraatiota. En ollut ennen tätä työtä suunnitellut logoa ja ensin olikin haastavaa saada ideoitua jotain simppeliä mutta joukosta erottuvaa. Luonnostelu ei ole ikinä ollut vahvuuksiani, pidän enemmän siitä että pääsen suoraan kokeilemaan ja tekemään eri vaihtoehtoja illustratorilla. Tutkin myös mikä oli ''suosittua'' ja yleistä eri lemmikki ja eläin -alan logoilla.Lähetin asiakkaalle kuvat luonnoksista ja hän kertoi mistä piti ja missä oli kehittämistä.


Lopuksi päädyin kehittämään tätä luonnosta missä olisi helppona vain koiran pää ja tekstiä. Mielestäni hyvin simppeli, tunnistettava ja skaalautuva. Tässä vaiheessa olin oikeastaan jo valinnut mikä koira olisi paras mutta pidin toisia vielä mahdollisina vaihtoehtoina.

Samalla aloin testailemaan erilaisia fontteja. Tässäkin kohtaa oli tärkeätä ottaa huomioon skaalaus ja yksinkertaisuus.

Kaikkien töiden pitää olla yhteensopivia, joten aloin miettimään eri väriyhdistelmiä. Logossa tärkeää on myös se että se toimii mustavalkoisena.


Olin valinnut taustaväriksi vaaleanpunaisen ja kokeilin erivärisiä fontteja ja eri tekstejä logon ympärille. Asiakas piti lopulta mustasta fontista ja tekstistä missä luki vain yrityksen nimi. 

Vähän aikaa tuijoteltuani en pitänytkään enään alkuperäisistä värivaihtoehdoista ja vaihdoin ne enemmän hillittyihin ja maanläheisiin väreihin. Laitoin mustavalkoisen logon esimerkiksi.

Olin tyytyväinen tekemääni logoon joten seuraavaksi lähdin työstämään leimasinkorttia.

Halusin leikitellä leimasinkortin kanssa enemmän ja tämäkin oli vaikea pitää simppelinä mutta hauskana. Koirankuppi edustaa yhtä yötä hoitolassa ja kymmenes yöpyminen on ilmainen.Ideani oli että leimasin olisi luun muotoinen ja se menisi hauskasti koirankuppiin.

Leimakorttiin lisäsin vielä informoivan tekstin. Tässä vaiheessa lähetin kuvat leimasinkortista ja logosta asiakkaalle ja hän piti niiden uusista värivalinnoista ja yksinkertaisuudesta.

Vihdoinkin olin saanut kaiken valmiiksi! Tässä vielä lopulliset työt.

Facebook profiilikuva

Instagram profiilikuva

Ja leimakortti :)

Tässä työssä onnistuin mielestäni hyvin asiakkaan kanssa kontaktoimisessa, ja lopuksi sain työn näyttämään juuri siltä kuin halusinkin! Vielä pitää kehittyä aikatauluttamisessa mutta mielestäni suunnittelin ja toteutin työn hyvin. Työt tallensin omaan kansioon joka oli nimetty työn mukaan. Julkaisuvalmiit tiedostot RGB-väriavaruudella ja tallennus sekä .ai että jpg ja blogia varten png muodoissa ja painovalmis leimakortti CMYK väriavaruudella .ai ja pdf tallennusmuoto.